Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-05@21:39:45 GMT

آسمان زنجان جولانگاه پرندگان شکاری

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۸۵۸۴۷

آسمان زنجان جولانگاه پرندگان شکاری

خرداد: آسمان زنجان جولانگاه انواع پرندگان شکاری ازجمله 'عقاب، کورکور، قوش، سنقر، سارگپه، شاهین و قرقی' است و در مقایسه با دیگر پرندگان، دشمنان کمتری دارند.


به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، این پرندگان شکاری تیزبین هنگام شکار در آسمان یا زمین با سرعت بسیار بالایی به سمت طعمه شیرجه زده و کمتر پرنده یا جانوری از هجوم برق آسای آنان جان سالم به در می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: انواع عقاب، سارگپه، سنقر، شاهین، کورکور، کرکس، قرقی، در نقاط مختلف زنجان یافت می شود.علی قره چه لو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبیعت تماشایی زنجان از وجود عقاب های 'طلایی، خاکی، صحرایی و شاه باز، دو برادر، خالدار کوچک، خالدار بزرگ و پرپا' برخوردار است.وی اظهار کرد: عقاب 'شاه باز' که از تیره قوشیان است پرنده شکاری کمیاب بوده و در ارتفاعات منطقه حفاظت شده سرخ آباد و منطقه شکار ممنوع فیله خاصه زنجان، زیست می کنند و به ندرت به چشم می آیند.قره چه لو با بیان اینکه در مجموع پرندگان، زیبایی های طبیعت را دوچندان می کنند اظهار کرد: عقاب به عنوان پرندگان شکاری قوی و تیزبین به عنوان سلطان آسمان ها به شمار می آیند و کمتر شکاری می تواند از حمله برق آسای این پرنده شکاری بگریزد.وی افزود: گاهی اوقات عقاب ها توسط مارها که جزو طعمه های این پرنده شکاری هستند گزیده شده و جان خود را از دست می دهند و برخی مواقع نیز حین شیرجه زدن بر شکار با تاسیساتی چون تیرها و سیم های برق برخورد کرده و موجب مرگشان می شود.قره چه لو با بیان اینکه کبک ها، کبوترچاهی و خرگوش ها ازجمله طعمه های غذایی عقاب ها هستند، تصریح کرد: این پرنده شکاری از پستانداران کوچک جثه نیز تغذیه می کند و اگر بچه 'گراز، گرگ، کل و بز، قوچ و میش و آهو' به چشمش آید در شکار کردن آنها مضایقه نمی کند.وی با اشاره به اینکه پرنده شکاری شاهین نیز از گزند عقاب در امان نیست، افزود: طبیعت زنجان از وجود انواع تیره شاهین ها ازجمله 'دلیجه، دلیجه کوچک، ترم تای، لیل، لاچین، شاهین و بالابان' برخوردار است. قره چه لو، تصریح کرد: شاهین ‌ها در شکار پرندگان در حال پرواز تخصص و تبحر خاصی دارند و با منقار خود شکار را از پای درمی آورند اما دیگر پرندگان شکاری با پنجه‌های خود این کار را انجام می دهند.رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: سارگپه ها نیز از دیگر پرندگان شکاری زنجان می باشند که اغلب در دشت ها، جنگل ها و کوهستان ها یافت می شوند.قره چه لو افزود: 'پا بلند، پرپا، معمولی، جنگلی و جنگلی تاج دار' ازجمله ساگپه های زیست کننده در طبیعت زنجان هستند و این پرندگان شکاری از جوندگان کوچک، مار، بچه خرگوش، سنجاب، کبک، کبوتر و بلدرچین، تغذیه می کنند.وی اظهار کرد: پرنده شکاری 'سنقر' نیز در دشت ها و تپه ماهورهای در نقاط مختلف طبیعت زنجان به چشم می آیند که این سنقرها از نوع 'خاکستری، سفید، گندمزار و تالابی' هستند.قره چه لو ادامه داد: طبیعت زنجان از وجود انواع کورکور 'سیاه، حنایی و بال سیاه'، انواع قرقی ها 'پیقو، پیقو کوچک، قرقی و طرلان' و کرکس ها 'دال سیاه، کوچک و هما' بهره مند است.رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: برخی افراد فکر می کنند که نگهداری و آموزش پرندگان شکاری، کار ساده ای است و به همین منظور این پرندگان را صید می کنند.قره چه لو افزود: اگر این پرندگان از زیستگاه های خود جدا شوند، بازگشت آنها به طبیعت میسر نمی شود و هنگام صید و نگهداری نیز اگر از ناحیه بال ها آسیب ببینند برای همیشه از پرواز محروم خواهند شد و این نیز جفا در حق این پرندگان بوده و از انصاف نیست.
برچسب ها: زنجان ، پرندگان شکاری ، عقاب

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۵۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)

عصر ایران - طوطی پسکی (Pesquet's parrot) با نام علمی Psittrichas fulgidus به نام طوطی دراکولا و طوطی کرکس نیز شناخته می شود. این پرنده عضوی از خانواده Psittaculidae است. طوطی دراکولا تنها گونه سرده خود یعنی Psittrichas است. این پرنده بومی جنگل های بارانی تپه ای و کوهستانی در گینه نو است.

طوطی دراکولا یک طوطی بزرگ با درازای کلی تقریبا 46 سانتیمتر و وزن 680 تا 800 گرم است. پرهای آن به رنگ سیاه، خاکستری و قرمز است. پرنده نر بالغ دارای یک لکه قرمز پشت چشم خود است که در پرنده ماده بالغ دیده نمی شود. در مقایسه با بیشتر طوطی های دیگر، اندازه سر طوطی دراکولا کوچک به نظر می رسد. پوست سیاه و برهنه صورت و نوک نسبتا بلند و قلاب دار تا حدی در این زمینه موثرند.

سر فاقد پر ظاهری کرکس مانند به این طوطی می بخشد که دلیل انتخاب نام طوطی کرکس است. همچنین، رنگ های سیاه و قرمز پرها که شبیه به شنل دراکولا به نظر می رسد، موجب شده تا این پرنده به نام طوطی دراکولا نیز مشهور شود.   

طوطی پسکی یک پرنده میوه خوار است که رژیم غذایی آن بیشتر شامل چند گونه انجیر می شود. گاهی اوقات، میوه های دیگر، گل ها، دانه ها و شهد نیز در رژیم غذایی این حیوان جای می گیرند. قسمت برهنه سر احتمالا نوعی سازگاری برای جلوگیری از کثیف شدن پرها با میوه های چسبنده است.

اگرچه به طور معمول مهاجرت نمی کنند، اما طوطی های دراکولا با توجه به شرایط در دسترس بودن میوه می توانند به صورت فصلی جابجا شوند.

اطلاعات چندانی درباره عادات تولیدمثلی طوطی دراکولا در طبیعت وجود ندارد. به طور معمول این پرنده دو تخم در لانه خود می گذارد که در حفره های درختان ساخته می شود.

طول عمر این طوطی ها در طبیعت بین 20 تا 40 سال است.

طوطی های دراکولا به طور معمول به صورت جفت یا در گروه هایی 10 تا 20 تایی دیده می شوند. هنگام پرواز، این پرنده از روند متناوب بال زدن سریع و گلایدهای کوتاه استفاده می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طوطی مشهور ، کار جدید بیرون داد! (فیلم)

دیگر خبرها

  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)
  • لیگ برتر بسکتبال| پرواز عقاب‌ها به فینال/ صعود شهرداری گرگان به دیدار نهایی
  • لحظه شکار جالب ماهی درنده (فیلم)
  • ببینید | ناک‌اوت کردن مار سمی بزرگ توسط یک پرنده
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • علیرضا بیرانوند با آهنگ تتلو وارد صنعت مدلینگ شد؛ رخ عقاب! + فیلم
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم