Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: یک بهله پرنده شکاری از راسته شاهین ها که توسط مأموران دریابانی تحویل اداره حفاظت محیط زیست چابهار شده بود پس از تیمار و اطمینان از سلامت پرنده در طبیعت شهرستان چابهار رهاسازی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وحید پورمردان در گفتگو با عصرهامون افزود: راسته شاهین ها تنها دارای یک خانواده و سیزده گونه شامل دلیجه ها، شاهین آمور، بالابان، بحری، لاچین و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است که این خانواده از پرندگان شکاری ایران، مشخصه های خاصی دارند و با خانواده بازها، عقاب ها و لاشخورها به خوبی قابل تمایز هستند.

وی افزود: معمولا پرواز آنها سرعتی و با مانورهای بسیار ماهرانه است که برای شکار طعمه کارآمد می باشد و به خاطر همین سرعت بالا ممکن است در هوای مه آلود و پرگرد و غبار با سیم ها و دکل های برق برخورد کنند که این موضوع باعث آسیب جدی به بال های آنها شده که در بیشتر مواقع پرنده مادام العمر از گردونه طبیعت خارج شده و زمین گیر می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: خوشبختانه شاهین مصدوم ظرف مدت چند روز تیمار توانست قدرت پرواز خود را باز یابد و در دل طبیعت شهرستان چابهار رهاسازی شد.

وی بیان کرد: معمولا بهترین زمان حضور پرندگان شکاری در نوار ساحلی استان در نیمه دوم هرسال است که به جهت زمستان گذرانی و تأمین غذا و پناه به این مناطق مهاجرت می کنند که مشاهده این پرندگان در این برهه از سال حاکی از وجود جمعیت زادآور و بومی در منطقه خواهد بود.

به گفته پورمردان؛ پرندگان شکاری در رأس هرم غذایی قرار دارند و حضور آنها در طبیعت به جهت از بین بردن طعمه های بیمار و ممانعت از بروز بیماری در حیات وحش حائز اهمیت است پس مطالعه بر روی آنها و شناسایی مناطق پراکنش، تعداد و نوع گونه و جمعیت آنها با توجه به اینکه جزو گونه های حمایت شده و در معرض خطر انقراض بوده و مورد حمایت سازمانهای بین المللی حفاظت از محیط زیست و حیات وحش هستند.

وی تاکید کرد: در سرشماری پرندگان در سال های گذشته که با همکاری کارشناسان خارجی صورت می گرفت، رکوردهای منحصر به فردی از پرندگان شکاری ثبت و شناسایی شد که در همین راستا برای اولین بار شاهین آمور در منطقه تالاب آب شیرین لیپار شهرستان چابهار شناسایی و به فون پرندگان ایران اضافه شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد اما بعد ها با نام پروژه P۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

براساس گزارش آخرین خودرو، این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم های شدید در ایران متوقف شد اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P۹۰

مشخصات فنی سدان P۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P۹۰ به پیشرانه ME۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می شود. علاوه بر سدان P۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU۵ پلاس دارد اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P۹۰ الگوهای مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می بینیم. این سدان در نسخه دنده ای به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید. خبرنگاران آخرین خودرو هم گزارشی ویدیویی از نسخه نهایی شاهین پلاس به عنوان برادر فنی P۹۰ پارس خودرو تهیه کرده اند که در بخش زیر قابل تماشا است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902888

دیگر خبرها

  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • بازگشت آفتاب بر گستره آبادان و خرمشهر
  • پرواز تهران - خرم‌آباد به فرودگاه مهرآباد بازگشت
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم